1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Côte d'Azur
Côte d'Azur

Rejser til Côte d'Azur

En ferie på Côte d'Azur pirrer din fantasi! Der er god grund til, at Côte d'Azur kaldes den franske riviera. Du ser det klare blå hav med dets luksusyachter, mærker det varme sand under dine fødder og får straks lyst til en iskold drink. Ud over Languedoc-Roussillon er Côte d'Azur en af Frankrigs mest berømte regioner. Den solbeskinnede region i den sydlige del af landet vrimler med tropiske palmer og er af gode grunde et meget elsket feriemål i Frankrig. Hvis du vil have en god dosis glamour, er Côte d'Azur også det rette sted at være! Du kan nyde dine øjne i Saint Tropez eller slentre langs boulevarden i Cannes. En ferie på Côte d'Azur vil helt sikkert blive en uforglemmelig oplevelse.

Côte d'Azur's største by: Nice

Nice er bestemt et besøg værd på en ferie til Côte d'Azur. Denne maleriske kystby er en af de mest berømte middelhavsferiesteder på den franske riviera. Den mest berømte gade er nok Promenade des Anglais, en smuk promenade langs strandene i Baie des Anges. Hvad angår kultur, kommer du ikke til at mangle noget i Nice. De smarte bygninger som Palais de la Méditerranée og den smukke Villa Masséna er bestemt et besøg værd. Kan du lide at slentre rundt på markederne? Så er det farverige Cours Saleya-marked noget for dig. Her kan du købe de lækreste provencalske delikatesser og friske blomster.

Luksus i Saint Tropez

Saint Tropez er en af de mest besøgte badebyer på Côte d'Azur. Dette berømte feriested er meget populært blandt turister fra hele verden. For længe siden var Saint Tropez en lille fiskerby, men den berømte skuespillerinde Brigitte Bardot satte virkelig Saint Tropez på landkortet. Selv om Saint Tropez er blevet en turistattraktion, er der stadig en landsbystemning. Gå en tur langs de romantiske gader og pladser, eller tag et kig på den berømte marina.

De gyldne strande i Cannes

Cannes er "the place to be" på Côte d'Azur, hvis du ønsker at få mest muligt ud af den franske sol i klassisk fransk Riviera-stil. Den mest berømte strand ligger lige ved La Croisette Boulevard, Cannes' mest elegante gade. Gå en dejlig tur langs promenaden, eller nyd et godt glas vin på en af terrasserne. Cannes er ikke kun kendt for sine strande. Hvert år er den vært for den internationale filmfestival i Cannes, hvor store verdensstjerner optræder.

Besøg det fyrstelige Monaco

Monaco er Côte d'Azur's juvel. Dette lille fyrstedømme emmer af luksus og glamour og er af gode grunde efterspurgt af mange verdensstjerner. Monaco er ikke kun kendt for sin rige charme, men også for store begivenheder som Monacos Grand Prix (Formel 1). Et besøg i det kongelige palads Palais Princier bør man bestemt ikke gå glip af på en dagstur til Monaco. Et andet "must see" er Jardin Exotique, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt over Middelhavet og beundre de mest luksuriøse yachter.

Tag på en luksusferie på Côte d'Azur

Côte d'Azur er kendt for sine luksusindkvarteringer i Saint Tropez, Cannes og Nice, men der er masser af andre muligheder i denne smukke region. Vælg en rummelig lejlighed eller studio i Arles, Gassin og Saint Aygulf, eller gå efter mere luksus i Grimaud, Agay og Saint Laurent du Var. Disse steder ligger i kort afstand fra de store byer, og alligevel vil du opleve den luksus og glamour, der kendetegner en skøn ferie i Sydfrankrig.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
14ºC
19ºC
19ºC
21ºC
27ºC
30ºC
30ºC
25ºC
24ºC
17ºC
16ºC
Min. temp.
4ºC
6ºC
8ºC
11ºC
12ºC
18ºC
22ºC
22ºC
19ºC
16ºC
10ºC
10ºC

Populære hoteller